در گفت وگو با خاتون یار تشریح شد

جزئیات واكسن كرونای انستیتو پاستور

جزئیات واكسن كرونای انستیتو پاستور

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به جزییات فاز سوم مطالعه انسانی واکسن ایرانی-کوبایی کرونا، با تاکید بر آنکه برند ˮپاستورˮ برندی است که نمی توانیم آنرا بر روی هر واکسنی بگذاریم؛ برای اینکه یک برند 100 ساله است، اظهار داشت: از ماه ها قبل کوشیدیم که در طراحی، واکسنی را بعنوان واکسن پاستور طراحی و معرفی نماییم که اولا مطمئن باشیم که کاراست و ثانیا از کم بودن عوارضش کاملا مطمئن باشیم.



دکتر علیرضا بیگلری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به جزییات شروع فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک میان انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا، اظهار داشت: این واکسن حاصل همکاری انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا است که یک واکسن نوترکیب است که بر روی یک پروتئین دیگر سوار شده تا بتواند آنتی ژن های کووید را حمل کند. طراحی واکسن به شکلی است که تا حالا و باتوجه به نتایج فاز یک و دو بالینی، یکی از کاراترین واکسن های دنیا بوده است و از نظر عارضه هم در مقایسه با سایر واکسن ها، در مطالعات بالینی فاز یک و فاز دو، بی نهایت کم عارضه بوده است.

وی اضافه کرد: باتوجه به همکاری که دو دهه قبل انستیتو پاستور ایران با کشور کوبا در زمینه تولید واکسن هایی همچون واکسن هپاتیت و پنوموکوک انجام داده است، در زمینه تولید واکسن کووید هم با این کشور وارد همکاری شدیم. این واکسن یکی از بهترین واکسن هایی تشخیص داده شد که می تواند بین دو کشور مورد همکاری مشترک قرار گیرد.
فازم سوم مطالعه انسانی واکسن انستیتو پاستور؛ در ۷ استان با ۲۴ هزار داوطلب
بیگلری افزود: در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک ایران و کوبا در هفت استان کشور و هشت دانشگاه علوم پزشکی شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، همدان و زنجان این واکسن مورد مطالعه قرار می گیرد که مجموعا در کل کشور ۲۴ هزار داوطلب وارد مطالعه می شوند که از هر دانشگاه علوم پزشکی، بیش از ۳۰۰۰ نفر پذیرش خواهند شد.
اولین واکسن کرونا با دوز "یادآور"
وی اظهار داشت: باید توجه کرد که خوشبختانه این واکسن نخستین واکسنی است که در دنیا برای آن دوز یادآور هم طراحی شده است. برای اینکه حالا کارشناسان بهداشتی دنیا به تمام شرکت های واکسن ساز سفارش می کنند که حتما برای واکسن های خودشان دوز یادآور هم تولید کنند تا چند ماه پس از تزریق واکسن کووید، تزریق دوز یادآور یا بوستر (Booster dose) موجب می شود که سطح ایمنی حفظ شود. بر همین اساس در پنج استان دو دوز واکسن تزریق می شود و در دو استان علاوه بر دو دوز واکسن، یک دوز یادآور هم داریم که یک ماه پس از اتمام واکسیناسیون در دو استان زنجان و یزد تزریق می شود. نشان داده شده که این دوز یادآور، هم منجر به افزایش ایمنی زایی می شود و هم موجب می شود که ایمنی در مدت زمان بیشتری در بدن باقی بماند. البته دوز یادآور بین یک تا ۹ ماه پس از تزریق می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این واکسن، نخستین واکسنی است که دوز یادآور هم برای آن طراحی شده است.
ورود به فاز واکسیناسیون عمومی؛ اختتام خرداد
وی اظهار داشت: باتوجه به نتایجی که از فاز یک و دو کارآزمایی بالینی این واکسن که در کوبا انجام شده داریم و همین طور باتوجه به طراحی واکسن، پیش بینی می شود که بتوانیم در دهه دوم یا سوم خرداد ماه جمع بندی را داشته باشیم و با نتایجی که می گیریم بتوانیم وارد واکسیناسیون عمومی با این واکسن شویم. ان شاءالله یکی از واکسن هایی خواهد بود که در ایمن سازی مردم مان در مقابل بیماری کرونا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
برآورد از میزان تولید انبوه واکسن ایرانی-کوبایی
بیگلری درباره میزان برآورد از تولید انبوه این واکسن در کشور، اظهار داشت: تولید همه واکسن ها بصورت پلکانی است؛ به این صورت که در ماه های اول معمولا تولید کم است و هر چه زمان می گذرد، می توان تولید را افزایش داد. ما پیش بینی مان این است که در خرداد ماه حداقل بتوانیم یک میلیون دوز واکسن را آماده داشته باشیم که بلافاصله پس از تایید نتایج مورد استفاده قرار گیرد، اما از ماه تیر به بعد تولید افزایش می یابد؛ بطوریکه در حدود مهر و آبان می تواند حداقل به حدود پنج تا شش میلیون دوز در ماه برسد.
چرا در ۷ استان؟
رئیس انستیتو پاستور ایران درباره علت انجام فاز سوم کارآزمایی بالینی در هفت استان کشور، اظهار داشت: این استانها باتوجه به توزیع جغرافیایی انتخاب شدند. این استانها را باتوجه به معیارهایی که داشتیم و نوع گستردگی بیماری در کشور انتخاب کردیم تا این واکسن در نقاط جغرافیایی مختلف کشور بررسی شود و همین طور با توجه به این که کلا قرار بود که در کشور ۲۴ هزار نفر را وارد مطالعه نماییم، در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور و هفت استان این اقدام را انجام می دهیم که دو دانشگاه در مازندران مورد مطالعه قرار می گیرند و در هر دانشگاه هم نمی توانیم بیش از ۳۰۰۰ نفر پذیرش داشته باشیم. طراحی مطالعه به این صورت است که ما گستره جغرافیایی را داشته باشیم.
ورود ۴۴ هزار داوطلب به فاز سوم این واکسن در کوبا
بیگلری اظهار داشت: در کوبا ۴۴ هزار نفر در فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن شرکت می کنند. با توجه به این که در آنجا ریت بیماری خیلی کم است، باید تعداد بیشتری را وارد مطالعه می کردند.

وی اظهار داشت: فراخوان شروع ثبت نام برای فاز سوم مطالعه بالینی شروع شده است و با توجه به این که ظرفیت فراخوان فورا پر خواهد شد، ان شاءالله پیش بینی می نماییم که از دوشنبه هفته آتی بتوانیم کار کارآزمایی فاز سوم این واکسن را شروع نماییم.
بِرَند "پاستور" را روی هر واکسنی نمیگذاریم این واکسن کارا و کم عارضه است
بیگلری درباره نتایج دو فاز اول واکسن تولید مشترک، اظهار داشت: نتایج این واکسن بطور کامل از نظر اثربخشی موفق بوده است. باید توجه کرد که برند "پاستور" برندی است که نمی توانیم آنرا بر روی هر واکسنی بگذاریم. برای اینکه یک برند ۱۰۰ ساله است. این واکسن به دقت انتخاب شده است. برای اینکه نام پاستور مورد اعتماد مردم است و پاستور ۱۰۰ سال سابقه واکسن سازی دارد و بنا بر این از نظر فنی حتما دقت می شود که بهترین واکسن انتخاب گردد. حالا می بینید که هر یک از واکسن ها یک عارضه خاص می دهند. ما از ماه ها قبل کوشیدیم که در طراحی واکسنی را بعنوان واکسن پاستور طراحی و معرفی نماییم که اولا مطمئن باشیم که کاراست و ثانیا از کم بودن عوارضش کاملا مطمئن باشیم و بنا بر این این واکسن برگزیده شد.

وی افزود: هر دو انستیتویی که در این واکسن کار کردند هم انستیتو پاستور ایران و هم انستیتو فینلای کوبا در دنیا صاحب نام هستند و بنا بر این برندمان را بر روی واکسنی می گذاریم که کاملا اطمینان داریم و نتایج فاز یک و دو هم این را کاملا ثابت کرده که واکسن کارایی بسیار خوبی دارد و از نظر عارضه هم خیلی کم عارضه است. ما واکسنی را انتخاب کردیم که به خودمان هم همین واکسن را تزریق خواهیم کرد.

به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، برمبنای اعلام انستیتو پاستور ایران، افراد واجد شرایط شرکت در این کارآزمایی شامل سن ۱۸ تا ۸۰ سال، ساکن در شهرهای اصفهان، بابل، بندرعباس، زنجان، ساری، کرمان، همدان، یزد و داشتن سلامت عمومی و بیماریهای زمینه ای کنترل شده، هستند.
علاقه مندان به شرکت در این کارآزمایی بالینی می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به آدرس زیر مراجعه کنند:
https: //www.pasteurcovac.ir





منبع:

1400/02/03
13:12:16
0.0 / 5
910
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان