مبتلاشدن به بیماریهای التهابی با خوردن هله هوله

مبتلاشدن به بیماریهای التهابی با خوردن هله هوله

خاتون یار: خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، رژیم های غذایی حاوی فرآورده های حیوانی، الکل و شکر موجب لطمه رساندن به سلامت روده انسان می شوند. پژوهشگران هلندی می گویند که هله هوله با از بین بردن باکتری های خوب بدن، تعادل سالم روده را برهم می زند.


به نقل از نیوز، همبرگر، سوسیس و نوشیدنی های شیرین همگی می توانند سبب التهاب شوند و باکتری های خوب را از میکروبیوم روده خارج کنند. آنها همین طور خطر مبتلاشدن به انبوهی از شرایط بالقوه کشنده همچون چاقی، دیابت، بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر را می افزایند.
تعدادی از پژوهشگران دانشگاه گرونینگن هلند یافته های خودرا طبق نظرسنجی فراوانی مواد غذایی بر روی ۱۴۲۵ نفر انجام دادند. نتایج نشان می دهد، محصولات فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه تمام شرکت کنندگان با باکتری های مضر مرتبط بودند. این غذاها شامل گوشت، نوشیدنی های غیرالکلی و سایر مواردی است که بگفته پژوهشگران در «خوشه فست فود» قرار دارند.
پروفسور رینز ورزما و همکاران وی اظهار کردند: «در صورت نبود فیبر، این باکتری ها برای تغذیه به لایه مخاط روده تبدیل و منجر به فرسایش یکپارچگی روده می شوند.»
خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات و ماهی های روغنی مانند ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی نتیجه عکس را نشان داد. علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند که رژیم مدیترانه ای التهاب را می کاهد اما غذاهای فرآوری شده و مشتق شده از حیوانات ارتباط مستقیمی با گونه های باکتری افزایش دهنده التهاب دارند.
پژوهشگران گفتند: «این باکتری ها به علت اثرات ضدالتهابی در روده بوسیله تخمیر فیبر به اسیدهای چرب زنجیره ای کوتاه (SCFA) شناخته شده هستند. یک الگوی غذایی مفید سنتی، رژیم مدیترانه ای است که با کاهش خطر سندروم روده تحریک پذیر مرتبط می باشد.»
چرارژیم غذایی مدیترانه ای بسیار سالم است؟
نتایج این مطالعه نشان داد، غذاهای غنی از چربی های سالم همین طور قهوه، دوغ و ماست بر حفاظت از پوشش روده تاثیر دارند.
پژوهشگران بیان کردند: «نتایج تحقیقات گذشته نقش ضد التهابی غذاهای غنی از پلی فنول مانند قهوه، چای و میوه را نشان داده است.»


حفظ تعادل روده برای مقابله با بیماری
اکوسیستم بدن، میکروبیوم، بطور مستقیم بر ایمنی بدن تاثیر می گذارد. عدم تعادل در این باکتری ها و ویروس ها منجر به افزایش مبتلاشدن به بیماری های التهابی می شود.
در این مطالعه، ۳۳۱ شرکت کننده به بیماری های التهابی روده مانند کرون یا کولیت اولسراتیو مبتلا بودند. پزشکان ۲۲۳ مورد دیگر را با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) تشخیص داده بودند و ۸۷۱ مورد دیگر روده طبیعی داشتند. پژوهشگران، گزینه های غذایی هر یک از شرکت کنندگان را به ۲۵ گروه اندازه گیری شده برمبنای گرم در روز تفکیک کردند.
نتایج مطالعات نشان می دهد، پاسخ های مشترک میکروبیوتای روده به رژیم غذایی در بیماران مبتلابه بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، سندرم روده تحریک پذیر و جمعیت عمومی ممکنست در ارتباط با سایر زمینه های بیماری باشد که در آن التهاب، تغییرات میکروبی روده و تغذیه موردی مشترک است.
رژیم های طولانی مدت غنی شده از حبوبات، سبزیجات، میوه ها و مغزها، مصرف بیشتر گیاهان نسبت به غذاهای حیوانی با ترجیح به لبنیات و ماهی های تخمیر شده کم چربی تاثیر به سزایی در سلامت ما دارند. از مصرف گوشت پرچرب و نوشابه های فرآوری شده اجتناب کنید چون ممکنست بوسیله التهاب روده از میکروبیوم روده جلوگیری نمایند.
نتایج این تحقیق در نشریه Gut منتشرشده است.




منبع:

1400/01/27
22:13:26
0.0 / 5
974
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان