هشدار نسبت به افزایش اختلالات روان در پاندمی كرونا

هشدار نسبت به افزایش اختلالات روان در پاندمی كرونا

خاتون یار: به قول یك روانشناس حدود 5 الی 15 درصد از افراد جهان قبل از پاندمی كرونا مبتلا به اختلالات روانی بوده اند اما این آمار مطابق با پژوهش های انجام شده در دوران پاندمی كرونا ویروس، در بعضی مناطق و كشورها به 50 درصد رسیده است و در صورت ادامه یافتن این روند این آمار نیز افزایش می یابد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، دکتر مهدی ملک محمد در وبینار "نوجوانان در روزهای کرونا"، اظهار نمود: برخی روانشناسان معتقدند که در شرایط کنونی پاندمی کرونا ویروس، باید راهنمای تشخیص اختلالات روانی از نو نوشته و بازبینی شود چونکه در این شرایط تمام افراد درگیر یک اختلال روانی هستند.
وی با تاکید بر اینکه مهم ترین چالش کرونا برای نوجوانان اختلال در کسب هویت است، افزود: فاصله گذاری اجتماعی در دوران کرونا موجب ایجاد اختلال در امور روزمره نوجوانان شده است، از طرف دیگر یکی از چالش های مهم برای نوجوان، فقر در تداوم یادگیری است، با وجود اینکه افراد تصور می کنند نوجوانان با در خانه ماندن و استراحت کردن در این ایام سود می برند اما این در خانه ماندن در طولانی مدت سبب بروز لطمه هایی در آنها می شود.
ملک محمد معتقد می باشد که فقر در تداوم مراقبت های بهداشتی، از دست دادن رویدادهای لذت بخش زندگی نظیر تولد، امکان قرار گیری در معرض خشونت خانگی که عموما برای نوجوانان به صورت خشونت روانی و توهین و تحقیر از طرف والدین است از چالش های کرونا برای نوجوانان شمرده می شود.
به قول این روانشناس، حالا بعد از گذشت ۹ ماه از پاندمی کرونا خانواده ها و نوجوانان باید شرایط را پذیرفته باشند و در همین شرایط با برنامه ریزی عمل کنند، اگر نوجوانی دیر هنگام می خوابد و دیر هنگام از خواب بلند می شود غیر طبیعی است و نمی تواند دلیل این رفتارش را شرایط کرونا بداند بلکه تنها چالشی که الان برای نوجوان طبیعی بنظر می رسد اضطراب است.
وی خطای شناختی والدین نسبت به نوجوان و انتظار رفتار بزرگسالانه از نوجوان را مهم ترین خطای رفتاری والدین دانست و اظهار داشت: والدین باید بدانند که در شرایط سنی نوجوانی، هیجان مهم ترین عامل شمرده می شود به شکلی که تمامی تصمیمات نوجوانان بر اساس هیجانات است و والدین نمی توانند از آنها انتظار رفتار بزرگسالانه داشته باشند.
او همینطور مهم ترین خطای نوجوانان را ثابت دانستن شرایط زندگی در بحران کرونا و ادامه یافتن این شرایط به صورت همیشگی دانست و اضافه کرد: نوجوانان باید بدانند عدم امید به رهایی از این وضعیت منجر به حرکات منفعلانه و پرخاشگرانه می شود، باید امید داشته باشند چونکه وضعیت ثابت نخواهد ماند.
این روانشناس معتقد می باشد که طول دوره نوجوانی در جوامع امروزی بالا رفته است بطوریکه بعضی از روانشناسان دوره نوجوانی را تا سنین ۲۵ و حتی ۳۰ سال می دانند و انتظار می رود شرایط کنونی پاندمی کرونا نیز بر طول این دوره بیافزاید.
وی درباره نحوه مواجهه والدین با نوجوانان اظهار داشت: والدین اگر تصور می کنند در شرایط کنونی پاندمی کرونا باید وضعیت روانی گذشته را داشته باشند خطا فکر می کنند بلکه باید بدانند در خانه ماندن و افزایش ارتباط با نوجوان اساسا بر شرایط روانی آنها تاثیر می گذارد و این امری طبیعی است.
وی ادامه داد: والوین باید برنامه ریزی داشته باشند، زمان و میزان فعالیت هر فرد در شبکه های اجتماعی را مشخص کنند، با نوجوان یک رفتار دوسویه عاطفی داشته باشند و فعالیت و همکاری گروهی در خانه را تقویت نمایند.
به قول این روانشناس بعضی از والدین تصور می کنند تنها وظیفه نوجوان درس خواندن است درحالی که مهم ترین وظیفه نوجوان کسب هویت است و در راه کسب هویت ارتباط با هم سالان نقش مهمی دارد که این ارتباط در دوران کرونا بسیار کمرنگ شده است.
این روانشناس افزود: والدین گاهی باید به نوجوان یادآوری کنند که سراغی از هم سالان خود بگیرد و با آنها به صورت مجازی گفت و گو کند، همین طور والدین باید هیجانات خودرا بشناسند و بدانند در مواجهه با چه رفتاری از نوجوان عصبی می شوند تا بتوانند خودرا کنترل کنند.
وی در آخر به نوجوانان سفارش کرد: نوجوانان باید بدانند توانایی تفکر منطقی در آنها پایین است و این یک ضعف به شمار نمی رود بلکه خاصیت سن آنها است، یک نوجوان اگر به این آگاهی برسد که بیشتر رفتارهایش بر پایه هیجانات است بدون سرزنش خود به چگونگی اصلاح رفتار فکر می کند، در نتیجه احساس گناه و انجام رفتارهای پرخطر در او کاهش می یابد.





منبع:

1399/08/04
19:14:45
5.0 / 5
1042
تگهای خبر: خانواده , رفتار , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان