چاره ای برای پیشگیری از انتقال و چرخه كرونا میان معتادان

چاره ای برای پیشگیری از انتقال و چرخه كرونا میان معتادان

به گزارش خاتون یار رئیس كانون سراسری درمانگران اعتیاد كشور پیشنهادی به منظور پیشگیری از چرخه انتقال ویروس كرونا بین معتادان متجاهر عرضه داد.


مجتبی غالبی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینكه معتادان به علت پایین بودن سیستم ایمنی بدن، رعایت نكردن بهداشت، استفاده از وسایل مشترك، سوء تغذیه و بیماری های زمینه ای بیشتر از سایر افراد در معرض خطر مبتلا شدن به كرونا هستند، اظهار نمود: اگر معتادان در این شرایط، در مراكزی مانند كمپ ها و اردوگاه ها نگهداری شوند و در صورتیكه چند تن از آنها مبتلا به كروناویروس باشند معتادان دیگر را هم بیمار خواهند كرد، بنابراین تجمع معتادان در اینگونه مراكز كار اشتباهی است.

رئیس كانون سراسری درمانگران اعتیاد كشور تصریح كرد: معتادان هم همانند دیگر شهروندان افرادی هستند كه حقوق بشر شامل حالشان می شود؛ حتی اگر متجاهر باشند، بنابراین نمی توان برخلاف رویه علمی و مصوبات ستاد مقابله با كرونا، سبب تجمع و افزایش تراكم آنها در مراكز خاص شد اما از طرفی هم اگر معتادان متجاهر در خیابان ها رها باشند، این مورد می تواند خطرساز باشد، چونكه عده ای از آنها برای خرید یا مصرف مواد مخدر در خیابان ها، كوچه ها و گاها بیغوله ها تردد دارند و مسائل بهداشتی را هم رعایت نمی كنند كه همین مبحث می تواند باعث گسترش آلودگی شود.

وی ادامه داد: اما برای پیشگیری از انتقال ویروس كرونا راه سومی وجود دارد تا هم معتادان متجاهر از سطح شهر جمع آوری شوند و هم در مراكز نگهداری متمركز نشوند و هم درمان آنها متوقف نشود؛ راه سوم این است كه در ابتدا معتادان متجاهر، غربالگری شوند؛ افرادی كه جواب آزمایش كرونای آنها مثبت است یا علائم سرماخوردگی دارند در قرنطینه تحت درمان قرار گیرند و اگر امكان قرنطینه خانگی را ندارد، برای آنها فضایی در نظر گرفته شود تا امكانات پزشكی و بهداشتی را به خوبی دریافت نمایند.
این درمانگر اعتیاد افزود: همینطور آنهایی كه جواب آزمایش كرونایشان منفی است و علایم بیماری ندارند، ابتدا از آنها وثیقه یا تعهد معتبری گرفته شود و برای ترك اعتیاد به مراكز سرپایی درمان اعتیاد ارجاع داده شوند، مراكز هم ضمن درمان موثر و علمی با تعرفه ای كمتر از دیگر بیماران، طی دوره های زمانی تعریف شده، وضعیت آنها را به ارگانی كه این معتادان را جمع آوری كرده یا به مركز ارجاع داده، به صورت مكتوب گزارش دهد.

به قول وی، با این روش هم از تجمع و انتقال بیماری جلوگیری می شود و هم معتادان متجاهر در سطح شهر پراكنده نیستند و هم احتمال درمان اعتیاد در معتادان به صورت كلی افزایش می یابد. این رویه می تواند پس از مهار اپیدمی كرونا ویروس هم ادامه داشته باشد و منفعت آن به همه خواهد رسید چونكه احتمال موفقیت در درمان های پرهیز مدار و اقامت های كوتاه مدت و چندماهه، بسیار جزئی است، به طوریكه بیشتر از ۹۰ درصد اینگونه افراد، طی چند ماه به سمت رفتار اعتقادی باز می گردند.
این درمانگر اعتیاد خاطرنشان كرد: اما طی درمان های نگهدارنده حدود ۸۰ درصد بیماران می توانند ضمن استفاده از یك داروی شبه مخدر سالم، مدتها از ماده مخدر ناسالم پرهیز كنند. از طرفی حاكمیت اگر بخواهد تمام هزینه دارو و درمان این افراد را بپردازد، خیلی كمتر از هزینه ای است كه بابت اقامت این افراد در مراكز اقامت الزامی می پردازد. خانواده ها و جامعه هم صدمه كمتری از این بیماران خواهند دید.



1399/01/19
12:34:17
5.0 / 5
2759
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خانواده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان