حفاظت از كودكان در مقابل هجوم خبرهای بد

حفاظت از كودكان در مقابل هجوم خبرهای بد

به گزارش خاتون یار رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران به دنبال تعدد اخبار حوادث و وقوع اتفاقات ناگوار در كشور، نسبت به صدمه روحی و روانی كودكان اخطار داد و سفارش هایی را به والدین و مدارس ارائه نمود.


سید حسن موسوی چلك در گفتگو با ایسنا، با بیان اینكه حوادث ناگهانی گاهی پشت سر هم اتفاق می افتد و تاثیرات منفی زیادی را روی كودكان برجا می گذارد، اظهار داشت: در مدت اخیر با حوادث و وقایع ناگواری همچون شهادت سردار سلیمانی، فوت برخی از تشیع كنندگان در كرمان، سقوط هواپیما و واژگونی اتوبوس رو به رو شدیم. وقتی تعداد حوادث ناگوار زیاد می شود افراد به تناسب شرایط و سنشان تاثیرات متفاوتی را می پذیرند.
وی با اشاره به اینكه كودكان و نوجوانان از شنیدن اخبار ناگوار مستمر در بازه زمانی كوتاه تأثیر بیشتری می بینند، اضافه كرد: طی هفته گذشته عمده اخبار رسانه های مكتوب و تصویری، مكالمات روزمره مردم و به صورت كلی فضای اجتماعی معطوف به این موضوعات است. بنابراین یكی از كارهایی كه باید صورت گیرد مراقبت از كودكانی است كه با سن كم نمی توانند همه بحران ها را تجزیه و تحلیل كنند.
رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران با اشاره به اینكه یكی از محیط هایی كه می تواند فضا را مدیریت كند، مدارس است، اظهار نمود: هم اكنون حدود 13 میلیون دانش آموز در مدارس حضور دارند. مدارس اگر بتوانند در این شرایط سازوكار لازم را برای كاستن از فشار روحی كودكان بردارند و به اصطلاح تبدیل به «مدارس دوستدار كودك» شوند، می توانند فضای بانشاط تری را برای كودكان فراهم نمایند.
موسوی چلك با اشاره به اینكه كودكان باید از ترس، هراس، نگرانی و... كه به دنبال تعدد اخبار مربوط به مرگ و حادثه ایجاد می شود، محافظت شوند، خاطرنشان كرد: مدرسه می تواند چنین فضایی را با برنامه های مشاركتی، كارهای گروهی، تغییر فضای مدرسه و... فراهم آورد. چه بخواهیم و چه نخواهیم بحران ها باعث ایجاد اضطراب در كودكان می شود، اما آیا كودكان نباید در مورد این حوادث اطلاعات داشته باشند؟ پاسخ این است كه كودكان بهرحال اطلاعاتی را از طرق مختلف كسب می كنند، اما باید این اطلاعات به شكل مدیریت شده بدون آنكه موجی از نگرانی را به آنها منتقل كند، در اختیارشان قرار بگیرد.
وی افزود: در صورت بی توجهی به این موضوعات امكان دارد كودكان گرفتار افسردگی شوند. افسردگی تنها به دنبال سیل و زلزله اتفاق نمی افتد بلكه تمام اخبار ناگوار و منفی می تواند زمینه ساز این شرایط باشد. در كنار مدرسه نقش خانواده ها هم حائز اهمیت می باشد. حضور بیشتر كنار فرزندان، با هم بودن و... می تواند ترس ها و نگرانی های كودكان را كم كند. همینطور والدین باید دقت داشته باشند كه تمام زمان حضور در منزل و مجاورت با فرزندان را صرف گفت و گو درمورد اخبار نكنند. خانواده ها باید در این شرایط خودمراقبتی ها را داشته باشند.
رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران با تاكید بر اهمیت مدیریت انتشار اخبار ناگوار هم اظهار نمود: انتشار فیلم ها و اخبار ناگوار هم روی این مسئله تأثیر گذار است. حضور در فضاهای مجازی هم باید با نظارت والدین و كنترل شده باشد. كودكان قدرت تجزیه و تحلیل بزرگترها را ندارند و اگر این فضا را مدیریت نماییم، آنها را از صدمه دیدگی هم حفظ خواهیم كرد. گسترش فضای غم حتی روی بزرگسالان تأثیر گذار است و باید نسبت به این مورد دقت داشته باشیم تا امنیت روانی افراد حفظ شود.



1398/10/22
15:54:10
5.0 / 5
4123
تگهای خبر: خانواده , رفتار , فرزند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان