آگهی درباره مصرف مسكن های مخدردار بعلاوه عوارض

آگهی درباره مصرف مسكن های مخدردار بعلاوه عوارض

به گزارش خاتون یار مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا ضمن آگهی نسبت به مصرف قرص های مسكن مانند استامینوفن، كدئین، دیفنوكسیلات، شربت اكسپكتورانت و... بیان كرد: پایه این قرص ها مخدر است كه درمان معتادان به قرص های مسكن از درمان معتادان به مواد مخدر، به شدت سخت تر است.


سعید صفاتیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینكه مصرف برخی داروهای مسكن بدون تجویز پزشك می تواند سبب وابستگی افراد به آن دارو شود، اضافه كرد: بااینكه برخی قرص های مسكن مانند استامینوفن، كدئین(تسكین دهنده درد)، دیفنوكسیلات (كنترل اسهال و مشكلات گوارشی)، ترامادول (داروی ضد درد قوی) و شربت اكسپكتورانت بدون نسخه پزشكی در داروخانه ها به فروش می رسند، اما دارای مصرف پزشكی هستند.
این درمانگر اعتیاد با تاكید بر اینكه پایه این قرص ها مخدر است، اظهار نمود: مصرف مداوم قرص های مسكن مانند مورفین مانند تریاك عمل می كند و سبب بی دردی، نشئگی و وابستگی جسمی شدید فرد به این داروها می شود. عموما افرادی كه بدون نسخه پزشك به مصرف این داروها روی می آورند در دو گروه تقسیم بندی می شوند؛ دسته اول معتادانی هستند كه به سبب عدم دسترسی به مواد مخدر به سمت مصرف این داروها (با حجم بالا) روی می آورند.
وی افزود: دسته دوم نیز افرادی هستند كه معتاد نیستند و به سبب احساس درد در قسمتی از بدن خود، بدون مراجعه به پزشك و با تاكید بر اطلاعات اشتباه آشنایان، مبادرت به مصرف قرص هایی مانند استامینوفین و كدئین می كنند، اما بعد از مصرف چندباره، میزان اثرگذاری دارو در آنها كاهش پیدا می كند و باردیگر به تجویز آشنایان، به مصرف قرص ترامادول روی می آورند. بعد از مصرف چند روزه ترامادول نیز باردیگر میزان اثرگذاری دارو كاهش و باردیگر درد در آنها پدیدار می شود و به مرور میزان مصرف قرص های مسكن در آنها افزایش می یابد؛ در واقع افرادی كه بدون تجویز پزشك قرص های مسكن مصرف می كنند، به تدریج به تعداد قرص هایی كه در گذشته از آن استفاده می كردند قانع نیستند و به مرور میزان مصرف خودرا می افزایند، تا جایی كه خودشان متوجه حجم بالای میزان مصرفی خود می شوند.
صفاتیان اشاره كرد: در این مرحله باز هم فشار روانی و اطلاعات اشتباه از طرف دوستان و فروشندگان مواد مخدر سبب می شود كه آنها به سمت مصرف مواد مخدر روی بیاورند، البته ممكنست همچنان متوجه اعتیاد خود نباشند. همین جهل درنهایت سبب اوردز، مسمومیت و در نهایت مرگ و میر آنها می شود.
بنابر اظهارات مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روان شناسی ایرسا، درمان معتادان به قرص های مسكن خصوصاً مصرف كنندگان داروهایی مانند ترامادول، از درمان افرادی كه به مواد مخدر اعتیاد دارند، به شدت سخت تر است. بطور مثال افرادی كه روزانه ۱۰ قرص ترامادول مصرف می كنند، سخت تر از افرادی كه روزانه ۲ گرم تریاك مصرف می كنند درمان خواهند شد.
صفاتیان در ادامه به عوارض مصرف مكرر قرص های مسكن اشاره نمود و تصریح كرد: مصرف داروهای مسكن سبب كاهش فشار خون و ضربان قلب، تنگ شدن مردمك چشم، سیاه شدن دندان، تخریب كلیه و كبد، اختلال در گلبول های قرمز و... خواهد شد. همین طور بانوانی كه بطور مكرر از این قرص ها استفاده می نمایند علاوه بر عوارض ذكر شده، نازایی و سقط جنین را متحمل می شوند. ترك ناگهانی این داروها نیز سبب بدن درد شدید، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، مشكلات كلیوی، دردهای شدید كمری، خشكی دهان و دندان، سیاه شدن دندان ها و... می شود.
وی اشاره كرد: باید فروش قرص های مسكن در داروخانه ها محدود شود. در واقع داروخانه ها باید از فروش داروهای مذكور به مشتری های ثابت این داروها خودداری كنند؛ زمانی كه فروشندگان شاهد این مساله هستند كه شخصی یك روز در بین و بدون نسخه پزشك درخواست داروهایی مانند دیفنوكسیلات، استامینوفین، كدئین، ترامادول و... را می كند باید از فروش آن به این فرد اجتناب كنند. در این میان پزشكان نیز نباید بدون معاینه و تنها با استناد بگفته های بیمار برای آنها داروهای مسكن تجویز كنند.
این درمانگر اعتیاد در بخش دیگری از اظهارات خود اشاره كرد: برخی سودجویان این قرص ها را در چارچوب اسامی مستعار مانند كپسول های ضد درد، ضد خماری و... به فروش می رسانند و این گونه اظهار می كنند كه این داروها پایه گیاهی دارد، این درحالیست كه بررسی های كارشناسان حوزه اعتیاد نشان میدهد كه پایه اصلی این قرص ها دیفنوكسیلات، استامینوفین، كدئین، ترامادول و... است كه با مقداری پودرهای گیاهی طعم دار تركیب شده اند.




منبع:

1398/09/24
11:43:20
5.0 / 5
4130
تگهای خبر: بیمار , پزشك , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان