استقبال كمیساریای عالی پناهندگان از اصلاح قانون تابعیت در ایران

استقبال كمیساریای عالی پناهندگان از اصلاح قانون تابعیت در ایران

خاتون یار: كمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان با صدور اطلاعیه ای از اصلاح قانون تابعیت جمهوری اسلامی ایران كه برمبنای آن به فرزندان زنان ایرانی و مردان غیرایرانی، فارغ از اینكه در خاك ایران به دنیا آمده اند یا خیر، اجازه كسب تابعیت ایرانی را می دهد استقبال كرد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، در این متن بیانیه كمیساریا، آژانس پناهندگان سازمان ملل، از اصلاح قانون تابعیت جمهوری اسلامی ایران استقبال كرده كه به فرزندان زنان ایرانی و مردان غیرایرانی، فارغ از اینكه در خاك ایران به دنیا آمده اند یا خیر، اجازه كسب تابعیت ایرانی را می دهد.
در این متن با اشاره به این قانون جدید كه ۱۶ مهر ماه سال ۱۳۹۸ به امضای ریاست مجلس شورای اسلامی رسیده و برای اجرا به دولت تسلیم شده است، آنرا قدمی بزرگ در امتداد كاهش بی تابعیتی در ایران و جهان دانسته است.
بر طبق این اصلاحیه، كودكان زیر ۱۸ سال نیز می توانند در صورت ثبت درخواست توسط مادران ایرانیشان تابعیت ایرانی دریافت نمایند. افراد ۱۸ سال به بالا نیز می توانند شخصا نسبت به دریافت تابعیت ایرانی اقدام نمایند. این لایحه همین طور تصریح می دارد افراد بی تابعیت نیز به محض رسیدن به سن ۱۸ سالگی و در صورتیكه خود شخص یا یكی از والدینش در ایران به دنیا آمده باشند، می توانند نسبت به دریافت تابعیت ایرانی اقدام نمایند.
در ادامه این بیانیه ضمن اشاره به نظرسنجی انجام شده توسط دولت ایران در سال ۲۰۱۷ كه طبق آن قریب به 50 هزار كودك متولد شده از مادرانی ایرانی و پدرانی غیرایرانی قادر به دریافت مدرك هویتی رسمی «شناسنامه» نبوده اند، ایوو فریسن، نماینده كمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران گفته كه بی تابعیتی انتخاب هیچ كودكی نیست و بدون هویت و اسناد رسمی، افراد بی تابعیت اغلب در جامعه نادیده گرفته می شوند. دولت جمهوری اسلامی ایران با این قانون جدید الگویی قابل پیروی است. این امر حركتی بسیار مثبت برای این كودكان و خانواده های آنهاست.
در ادامه متن بیانیه مذكور آمده است: با فراهم آوردن امكان انتقال تابعیت از زنان ایرانی به فرزندانشان، قانون جدید گامی اساسی برای افزایش برابری بین زن و مرد در ایران محسوب می شود، برای اینكه در ایران تابعیت عموما بر اساس اصل خون و از سمت پدر كسب می شود. بااینكه این قانون هنوز هم در ارتباط با توانایی پدران و مادران در انتقال تابعیت خود، آنها را در جایگاهی كاملا برابر قرار نمی دهد، اساسا حاكی از بهبود قابل توجهی است. بااینكه ایران عضو كنوانسیون بی تابعیتی نمی باشد، دولت ایران در امتداد پیشگیری و كاهش بی تابعیتی در كشور قدم های محكمی برداشته است.
این متن می افزاید: اصلاحیه قانون تابعیت با عنایت به كمپین جهانی #من_تعلق_دارم آژانس پناهندگان سازمان ملل برای اختتام دادن به بی تابعیتی تا سال ۲۰۲۴ مورد استقبال ویژه ای قرار گرفته است. افرادی كه بی تابعیت اند امكان دارد با یك عمر محرومیت و تبعیض روبرو شوند و معمولا از دسترسی به فرصتهای تحصیلی، مراقبتهای بهداشتی و فرصت های شغلی محروم می شوند.
در ادامه متن كمساریا ذكر شده است: در سراسر جهان، میلیونها انسان متاثر از بی تابعیتی هستند كه سبب محرومیت آنها از حقوق اساسی و هویت رسمی كه بیشتر ما آنها را بدیهی می پنداریم، می شود. بر طبق گزارشهای ۷۸ كشور حدود ۹.۳ میلیون نفر بی تابعیت هستند، بااینكه آژانس پناهندگان سازمان ملل بر این باور است كه آمار واقعی بطور قابل توجهی بالاتر است.
درانتها این متن آمده است: آژانس پناهندگان سازمان ملل درپنجمین سال از كمپین ۱۰ ساله #من_تعلق_دارم برای اختتام دادن به بی تابعیتی است و در نشستی با مقامات عالی رتبه در ارتباط با بی تابعیتی بعنوان قسمتی از نشست كمیته اجرایی كمیساریا در ژنو در اكتبر ۲۰۱۹، به ارزیابی دستاوردهای به روز و تشویق دولتها و دیگران برای پیوستن به این كمپین می پردازد.




منبع:

1398/07/18
14:30:07
5.0 / 5
4222
تگهای خبر: خانواده , دولت , زنان , فرزند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان