وضعیت سلامت روان دانش آموزان تهران

وضعیت سلامت روان دانش آموزان تهران

به گزارش خاتون یار رئیس اداره مشاوره تحصیلی شهر تهران با اشاره به اینكه با وجود اظهارات سازمان های دیگر، دانش آموزان ما از سلامت روان خوبی برخوردار می باشند، اظهار داشت: در صورتیكه حجم كتب درسی و فشار روانی كه از طرف خانواده ها و مؤسسات كمك آموزشی به دانش آموزان وارد می شود كم شود و كنكور نیز بر اساس سنجش توانایی و استعداد و تیپ شخصیتی دانش آموزان حركت نماید، حتی فشارهای روانی جزئی موجود بین دانش آموزان نیز برطرف خواهد شد.


عزیزاله بابلی بهمئی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه سلامت روان بر دو فاكتور تاكید بیشتری دارد، اظهار نمود: طبق این فاكتورها دانش آموزانی از سلامت روان برخوردار می باشند كه دارای "نشاط و شادابی"، به میزانی كه دین، مذهب، هویت و مسائل فرهنگی و جامعه ما بر آن تاكید دارد، باشند و دومین فاكتور سلامت روان جامعه نیز "عملكرد" افراد است.
وی اشاره كرد: استرس، اضطراب، نگرانی و فرسودگی شغلی از مسائلی است كه در بحث سلامت روان وجود دارد، اما امكان دارد دانش آموزان در اثر حجم تكالیفی كه به آن واگذار می شود به صورت موردی گرفتار این استرس ها و فرسودگی كاری شوند و این مسئله طبیعی است. به نظر اگر دانش آموزان و دانشجویان درباره مدرسه و درس شان نگرانی نداشته باشند، بموقع در مدرسه حاضر نمی شوند و بموقع تكالیف شان را انجام نمی دهند.
بگفته رئیس اداره مشاوره تحصیلی شهر تهران، طی چند سال اخیر سازمان كتب درسی با بهره گیری از برنامه درس ملی، نگاه به اسناد بالادستی خصوصاً سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و بحث شش ساحتی برای پرورش دانش آموزان، به سمت پرسشگری و درك معانی پیش رفته است. همین طور داده های جدید علمی نشان داده است زمانی كه علاقه مندان به مطالعه به سمت كتب درسی می روند خود به خود از استرسشان كاسته می شود.
وی با اشاره به اینكه حركت های مثبتی در زمینه كتب درسی انجام شده است، اظهار نمود: حجم كتب درسی برای دانش آموزان یكسان است، پس چرا برخی دانش آموزان گرفتار استرس می شوند؟ و برخی دیگر این حجم كتاب و مجموعه را می پذیرند و افتی هم در درس شان ندارند؟ بعنوان فردی كه در این زمینه فعالیت داشته ام به نظر باید در این مدارس به تشخیص دقیق استعداد بپردازیم. برای اینكه هركسی را بهر كاری ساختند و باید متناسب با هوش، استعداد، علایق، توان ذاتی و پایه درسی دانش آموزان برای آنها انتخاب رشته كرد.
رئیس اداره مشاوره تحصیلی شهر تهران معتقد می باشد كه برخی خانواده ها به سبب كمال طلبی خود، فرزندانشان را به سمت رشته هایی كه خود به آن علاقه دارند سوق می دهند، این درحالیست كه امكان دارد ذات، توانایی، استعداد و علایق دانش آموزان نسبت به علاقه خانواده متفاوت باشد. این دیدگاه هاست كه بر روی سلامت روان دانش آموزان موثر هستند.
بابلی بهمئی در ادامه درباره آزمون های سلامت روان دانش آموزان نیز اظهار داشت: حدود ۱۰ سال است كه نظام آموزش و پرورش برای دانش آموزان پایه های هفتم- هشتم و نهم آزمون های سلامت روان برگزار می نماید و بر طبق آن به تحلیل در سطح، فردی، مدرسه ای و منطقی می پردازد، بطوریكه هر ساله این پیمایشات توسط مدیران مناطق مربوطه، معاونت پرورشی، كارشناسان و مشاوران مدارس مورد تحلیل قرار می گیرد. باتوجه به اینكه مسائل روانی هر منطقه با مناطق دیگر متفاوت می باشد، در امتداد داده های هر منطقه به انجمن اولیاء و مربیان راهكارهایی مطابق مسائل روانی منطقه برای چگونگی فرزندپروری ارائه می شود. همین طور در همین راستا روی دانش آموزان مدارس متوسطه اول تحلیل، پیش بینی و پیشگیری صورت می گیرد و بر طبق آن به خانواده، معلمان و دانش آموزان نیز آموزش هایی ارائه می شود.
رئیس اداره مشاوره تحصیلی شهر تهران با اشاره به اینكه داده های سلامت روان اداره مشاوره تحصیلی نظام آموزش و پرورش با داده های مجموعه های دیگر متفاوت می باشد، افزود: داده های اداره مشاوره تحصیلی بر طبق داده های پیمایش های انجام شده روی دانش آموزان هفتم، هشتم و نهم سراسر مدارس كشور و شهر تهران به دست آمده است. با وجود گفته های سازمان های دیگر، خوشبختانه دانش آموزان از سلامت روان خوبی برخوردار می باشند. البته معتقدم كه در صورتیكه حجم كتب درسی و فشار روانی كه از طرف خانواده ها و معلمان به دانش آموزان وارد می شود كم شود و كنكور نیز برمبنای سنجش توانایی و شخصیت دانش آموزان حركت نماید، همین فشارهای جزئی و طبیعی نیز برطرف می شوند، البته برای تحقق این مهم نیازمند همت ملی هستیم.
وی با اشاره به اینكه كمیسیون فرهنگی مجلس باید برای رفع مشكل كنكور فكری بیاندیشد، تصریح كرد: كنكور كار تیمی و علمی را می كاهد. در صورتیكه فشار رسانه ها و انتشارات و خانواده ها كم شود، آموزش و پرورش ما می تواند با سبك و برنامه های خود مسائل روانی دانش آموزان را كم كند.




منبع:

1398/07/03
20:33:50
5.0 / 5
4287
تگهای خبر: آموزشی , خانواده , رفتار , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان