حاشیه نشینی و طرد شدن زمینه ساز اعتیاد و لطمه های اجتماعی

حاشیه نشینی و طرد شدن زمینه ساز اعتیاد و لطمه های اجتماعی

به گزارش خاتون یار یك پژوهشگر حوزه اجتماعی با اشاره به اینكه حاشیه نشینی و طردشدن اجتماعی دو مفهوم زمینه ساز اعتیاد و لطمه های اجتماعی هستند، اظهار داشت: عدم وجود آموزش در مناطق حاشیه نشین لطمه های مختلفی را تولید می كند.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، محمدرضا علیپور در برنامه بررسی نقش حاشیه نشینی در گسترش اعتیاد به مواد مخدر، با اشاره به تعریف حاشیه نشینی، اظهار داشت: تا سال های گذشته حاشیه نشینی به نوع زندگی در مكانی خاص و حاشیه ای اختصاص داشت.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون شرایط شغلی، میزان دارایی خانواده، وضعیت آموزشی و سلامت و بهداشت و منابع قابل دسترس افراد همچون عوامل موثر در تشخیص حاشیه نشینی هستند، اظهار نمود: بعضی از حاشیه نشینی ها می توانند در هویت و میزان مشاركت فرد در جامعه تاثیر داشته باشند و آن فرد را به سمت لطمه های مختلف سوق دهند.
بگفته علیپور، حاشیه نشینی و طردشدن اجتماعی دو مفهوم زمینه ساز اعتیاد و آسیبهای اجتماعی هستند.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی با اشاره به این كه عدم وجود آموزش در مناطق حاشیه نشین لطمه های مختلفی را تولید می كند، عنوان كرد: خانواده ها می توانند با آموزش به فرزندان و اطرافیان خود در مقابل لطمه های اجتماعی نقش پیشگیرانه داشته باشند.
وی اشاره كرد: حاكمیت می تواند با تاسیس دفاتر ویژه ای در مناطق حاشیه نشین از رشد لطمه در این مناطق جلوگیری كند. حضور و زندگی در مناطق حاشیه نشین می تواند شرایط درگیری با اعتیاد را برای هر شخصی فراهم آورد.
علیپور با اشاره به رشد چشم گیر شهرنشینی در روزهای پس از انقلاب اسلامی، توضیح داد: رشد شدید شهرنشینی در ایران در روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی شُك بسیار بزرگی را به برنامه ریزان شهری و كشوری وارد كرد.
وی ادامه داد: برنامه گذاران جمعیتی اصلا فكر نمی كردند كه جمعیت ایران بتواند تا این حد رشد كند و میزان قابل توجهی حاشیه نشین داشته باشد.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی كه در یك برنامه رادیویی صحبت می كرد، با بیان این كه متاسفانه برنامه ریزی منظمی در حوزه جمعیت و حاشیه نشینی نداریم، اظهار داشت: سازمان امور اجتماعی كشور هم اكنون در كنار وزارت بهداشت و وزارت راه و شهرسازی به سوژه سنجش و برنامه ریزی جمعیتی مناطق حاشیه نشین ورود پیدا كرده است. سازمان های مختلف با تاسیس دفاتری با عنوان «تسهیل گر» تلاش می كنند تا وضعیت جمعیتی حاشیه نشینان را شناسایی و ارزیابی كنند.
در ادامه این برنامه هوشنگ شیخی- پژوهشگر حوزه اجتماعی نیز با اشاره به این كه ایجاد جرائم و لطمه های اجتماعی مهم ترین نتایج حاشیه نشینی هستند، اظهار داشت: درگیری با اعتیاد پررنگ ترین لطمه موجود در مناطق حاشیه نشین است.
وی با اشاره به این كه بیشتر حاشیه نشینان در مناطق بد مسكن ساكن می شوند، اظهار نمود: حاشیه نشینان به سبب حضور در سكونتگاه های غیر رسمی به راحتی می توانند فضای تولید لطمه های اجتماعی را به وجود آورند.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی با اشاره به فعالیت دفاتر تسهیل گر دولت در مناطق حاشیه نشین، عنوان كرد: شایسته است كه این دفاتر موضوعات كالبدی حاشیه نشینی را مورد بررسی قرار دهند.
وی ادامه داد: هم اكنون دفاتر تسهیل گری واقع در مناطق حاشیه نشین علاوه بر فعالیت های ذاتی خود وظیفه درمان و بازپروری اعتیاد را نیز بر عهده گرفته اند.
شیخی با اشاره به این كه مناطق حاشیه نشین با بافت های ناكارآمد و فرسوده تفاوت دارند، اظهاركرد: عدم توزیع متوازن قدرت و ثروت و منابع در كشور سبب شده تا بعضی از مناطق بسیار محروم باشند.
این پژوهشگر با اشاره به اینكه گروه های اجتماعی حاشیه نشینی هیچ پیوندی با گروه های اجتماعی شهری ندارند، اضافه كرد: افراد ساكن در حاشیه شهرها از نظر فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی تفاوت های بسیار زیادی را با ساكنین شهر دارند.
وی افزود: افراد حاضر در مناطق حاشیه نشین همیشه با مدل و شیوه منحصر به خود زندگی می كنند و مبتنی بر این شیوه با سایر افراد ارتباط می گیرند.




منبع:

1398/06/29
13:26:51
5.0 / 5
4064
تگهای خبر: آموزشی , تولید , خانواده , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان