خبری از صدور شناسه بیولوژیكی معتادان نیست، بازگشت ردیف بیمه درمان اعتیاد به بودجه سال 99

خبری از صدور شناسه بیولوژیكی معتادان نیست، بازگشت ردیف بیمه درمان اعتیاد به بودجه سال 99

به گزارش خاتون یار مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر از برقراری خدمات بیمه ای درمان اعتیاد و بازگشت ردیف بودجه ای آن به ردیف اعتبارات سازمان بیمه سلامت در سال ۹۹ اطلاع داد و اظهار داشت: طبق قول مساعد مدیرعامل سازمان بیمه سلامت مقرر شد تا چند روز آینده برای برقراری بیمه، اقدامات اجرایی لازم صورت گیرد. همینطور پیشنهاد شد هزینه های امسال به صورت مشاركتی و با همكاری سازمان بیمه سلامت و دبیرخانه ستاد موادمخدر، برای مرتفع ساختن مشكل درمانی معتادان امسال تامین گردد.


حمید جمعه پور در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه در لایحه بودجه امسال، اعتبار برنامه پوشش هزینه های ترك اعتیاد معتادان به مواد مخدر و روانگردان از ردیف اعتبارات بیمه سلامت حذف شد، اظهار داشت: در جلسه یكصد و سی و ششم ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصوب شد در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر، در سال ۱۳۹۹ خدمات بیمه ای درمان اعتیاد برقرار و ردیف بودجه ای آن باردیگر در ردیف اعتبارات بیمه سلامت لحاظ شود.
وی با اشاره به اینكه حدود ۶۰ هزار معتاد متجاهر در كشور وجود دارد كه اكثریت آنها فاقد هر گونه بیمه ای هستند، اضافه كرد: در سال ۹۷، اعتبارات مربوط به بیمه درمان اعتیاد سال ۹۸ از سرفصل اعتبارات بیمه سلامت كشور حذف شد و به هیچ دستگاه دیگری تعلق نگرفت، بعد از آن به صورت مرتب جهت اجرای تبصره دو ماده ۱۵ (كه برپایه آن باید هزینه های درمان اعتیاد تحت پوشش بیمه قرار گیرد) پیگیر مبحث شدیم و باتوجه به اینكه سازمان بیمه سلامت از زیر مجموعه وزارت رفاه به وزارت بهداشت منتقل شد، حتی این مورد را از وزیر و معاونان وزارت بهداشت هم پیگیری كردیم.
وی با اشاره به اینكه در آخرین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، مصوب شد خدمات بیمه ای درمان اعتیاد برقرار و ردیف بودجه ای آن باردیگر از سال ۹۹ در ردیف اعتبارات بیمه سلامت لحاظ شود، اظهار داشت: همینطور جلساتی با مسؤلان وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت برگزار گردید. ستاد مبارزه با مواد مخدر پیشنهاد كرد تا به جهت تداوم یافتن خدمات بیمه درمان اعتیاد در سال ۹۸، هزینه های آن توسط سازمان بیمه سلامت با همكاری و مشاركت ستاد تامین گردد.
مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح كرد: دكتر نمكی- وزیر بهداشت هم به منظور اجرایی شدن پیشنهادات ستاد به سازمان بیمه سلامت دستورات لازم را عرضه كردند. همچنین در نشستی كه حدود سه هفته گذشته با حضور طاهر موهبتی-مدیرعامل سازمان بیمه سلامت برگزار شد، ایشان قول مساعد داد تا چند روز آینده برای برقراری بیمه سلامت اقدامات اجرایی لازم را انجام دهند. همینطور پیشنهاد شد برای سال ۹۸ به صورت مشاركتی و با همكاری سازمان بیمه سلامت و دبیرخانه ستاد هزینه های بیمه سلامت را برای مرتفع ساختن مشكل امسال تامین نماییم.
به قول وی در سال ۹۷، حدود ۷۸ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه سلامت در نظر گرفته شد.

معتادان فاقد مدارك هویتی همچنان در انتظار صدور «شناسه بیولوژیكی» توسط ثبت احوال
ایشان در ادامه در پاسخ به این سؤال كه آیا آماری از تعداد معتادان مجهول الهویه و فاقد مدارك هویتی وجود دارد؟، اظهار داشت: آماری در اینباره وجود ندارد، یكی از علل عمده این مورد آن است كه معتادانی هم كه دارای مدارك هویتی بوده اند، به علت كارتن خوابی مداركشان از بین رفته است.
مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: علیرغم اینكه در سال های گذشته اعتبار بیمه درمان اعتیاد وجود داشته است، اما معتادان متجاهر فاقد اوراق هویتی نمی توانستند از خدمات بیمه درمان اعتیاد بهره مند شوند، چونكه جهت استفاده از خدمات بیمه احتیاج به كد ملی و ثبت آن در سامانه پابا است.
وی افزود: بنابراین معتادان فاقد هویت برای بهره مندی از خدمات بیمه سلامت گرفتار مشكل هستند. بنابراین به منظور رفع این مشكل و عرضه پیشنهادات خود، جلسات گوناگونی را با سازمان ثبت احوال برگزار كردیم كه همچون پیشنهادات عرضه شده استفاده از «شناسه بیولوژیكی» بود تا برپایه اسكن عنبیه معتادان، آنها را شناسایی و مشخصات آنها در بیمه ثبت گردد. این پیشنهاد به سازمان ثبت احوال داده شد، اما هنوز پاسخی دریافت نشده است، البته اگر تجهیزات اسكن عنبیه هم در مراكز راه اندازی شود باید این مورد كه آیا می توان با شناسه بیولوژیك به جای كد ملی هویت معتادان را در سامانه پابا ثبت نمود یا خیر؟ بررسی شود.
جمعه پور با اشاره به اینكه هویت برای بیمه ها مهم می باشد، اظهار داشت: در كشور با عده ای از معتادانی مواجه هستیم كه به علت نداشتن (مشخص نبودن) هویت، امكان بهره مندی از خدمات بیمه را نداشته اند، بدین منظور ستاد مبارزه با مواد مخدر در این خصوص جلسات گوناگونی را با بیمه سلامت و متولیان حوزه برگزار كرد. هرچند در دستورالعمل اجرایی نحوه عرضه خدمات بیمه درمانی به معتادان برای افراد فاقد هویت چاره ای اندیشیده و در ماده ۲ آن ذكر شده افراد فاقد هویت می توانند با دریافت معرفی نامه از مرجع ذیصلاح قانونی(قضایی یا انتظامی)، در سامانه پابا ثبت نامه و خدمات بیمه دریافت نمایند، اما این مورد اجرایی نشد چونكه بیمه ها به كدملی توجه ویژه ای داشتند و این مورد یكی از چالش هایی بود كه منجر گردید تعداد معتادان تحت پوشش بیمه افزایش نیابد.
مدیركل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: با وجود تلاش های فراوانی كه برای جذب اعتبار بیمه در سراسر كشور انجام شد اما موفق نشدیم بیشتر از ۳۰ هزار نفر معتاد را تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار دهیم، حال آنكه اگر فقدان هویت مطابق دستورالعمل اجرایی بیمه برطرف می شد شاید هم اكنون تعداد معتادان تحت پوشش بیشتر از این بود.




منبع:

1398/06/13
20:09:34
5.0 / 5
4240
تگهای خبر: خدمات , درمان , دستگاه , رفتار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان