مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران: مشكل بیمه افراد مجهول الهویت رفع شده است

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران: مشكل بیمه افراد مجهول الهویت رفع شده است

به گزارش خاتون یار مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: درحال حاضر افراد مجهول الهویتی كه بهزیستی به بیمارستان ها معرفی می كند در بخش بستری به این افراد خدمات عرضه می دهیم و از این جهت مشكلی وجود ندارد.


به گزارش خاتون یار به نقل از ایسنا، طاهر موهبتی امروز در نشستی خبری اظهار نمود: باوجود شرایط سخت و دشوار در كشور سازمان بیمه سلامت حدود ۴۰ میلیون نفر را تحت پوشش خدمات سلامت خود قرار داده است كه ۸۵ درصد از این جمعیت دارای بیمه مجانی هستند.
توزیع 1000 میلیارد تومان برای رفع بدیهی به بخش های مختلف عرضه خدمات درمانی
وی ادامه داد: در سال 1396 تعداد مراجعات به مراكزدرمانی تحت پوشش بیمه سلامت 195 میلیون بار بوده است. حدود 44 هزار مركز خدماتی در كشور طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت هستند. برپایه آمارها آخرین پرداختی های این سازمان برای رفع بدیهی های خود به مراكز طرف قرارداد 1000 میلیارد تومان بوده كه در طول یك هفته اخیر در سراسر كشور در حال توزیع است. گفتنی است كه این میزان پرداختی با عنایت به شرایط موجود دركشور رقم خوبی است و از این طریق توانسته ایم بدیهی به داروخانه ها را تا خردادماه سال جاری بپردازیم. هر چند كه سازمان بیمه سلامت حدود دو ماه بدهی در سال 1397 دارد. همینطور پرداختی ها برای رفع بدهی ها به بخش دولتی و دانشگاهی به اردیبهشت ماه سال جاری رسیده است. درواقع 100 درصد بدهی های سازمان به این بخش ها در فروردین ماه و 70 درصد در اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت شده است.
470 هزار نفر از افراد تحت پوشش كمیته امداد دارای بیمه سلامت هستند
موهبتی افزود: درواقع تلاش داریم تا بدیهی های سال قبل پرداخت و صفر شود بهرحال وضعیت پرداختی های حال حاضر بهتر از ماه های آخر سال قبل است. امیدواریم بتوانیم در هفته های آینده بخشی از بدیهی های خویش را رفع نماییم. نكته دیگر این است كه در مجموعه كمیته امداد كه به سازمان بیمه سلامت منتقل شده حدود ۴۷۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش این كمیته از دفترچه بیمه سلامت برخوردار می باشند.
مشكل بیمه افراد مجهول الهویت رفع شده است
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در ارتباط با وضعیت بیمه مجهول الهویت ها اظهار داشت: خوشبختانه مشكل بیمه این افراد هم از جانب سازمان بیمه سلامت حل شده است. درحال حاضر افراد مجهول الهویتی كه بهزیستی به بیمارستان ها معرفی می كند در بخش بستری به این افراد خدمات عرضه می دهیم و از این جهت مشكلی وجود ندارد.
موهبتی تصریح كرد: در اواخر سال قبل برپایه تفاهم نامه ای كه با آقای قبادی دانا منعقد كردیم این طرح اجرایی شده و گزارشی در خصوص وجود مشكلی در ارتباط با خدمات رسانی به این افراد به دست ما نرسیده؛ چونكه باید این طرح از آغاز سال عملیاتی می شده است. 90 درصد هزینه خدمات درمانی این افراد را بیمه سلامت پرداخت می كند و 10 درصد باقیمانده از جانب خود بهزیستی پرداخت خواهد شد.
منتظر موافقت سازمان امور زندان ها برای بیمه كردن زندانیان هستیم
وی با اشاره به بستن تفاهم نامه ای با سازمان زندان ها برای تحت پوشش بیمه قرار دادن زندانی ها تشریح كرد: در این راستا سازمان بیمه سلامت تفاهم نامه ای را آماده كرده و به سازمان زندان ها فرستاده است. گفتنی است كه بعضی از زندانیان دارای بیمه هستند و احتیاج به حمایت ما ندارند، اما برای زندانی هایی كه فاقد بیمه اند آئین نامه ای را تدوین كرده ایم و منتظر پاسخ سازمان امور زندان ها هستیم. نكته مهم این است كه بیمه سلامت برای خانواده این افراد هم خواهد بود. هر چند در این زمینه نیاز است تا یكسری خدمات وب سرویسی عرضه شود؛ چونكه بعضی از زندانی ها از زندان آزاد می شوند و بایستی از حمایت بیمه خارج شوند؛ ازاین رو نمی توان از مكانیزم دفترچه بیمه برای آنها بهره برد بلكه به صورت معرفی نامه خدمات بیمه به آنها عرضه می شود.
اتباع در قالب تفاهم نامه موجود بین بیمه سلامت، وزارت كشور و كمیساریا بیمه می شوند
موهبتی با اشاره به وضعیت بیمه اتباع تشریح كرد: برپایه قانون كسانی كه برابر با مقررات كشور دارای حق اقامت قانونی هستند می توانند از خدمات بیمه بهره مند شوند. طبیعتا بعضی از این افراد فاقد وضعیت اقتصادی مناسب برای پرداخت هزینه های درمانی خود هستند كه برای كمك از جانب سازمان های بین المللی هماهنگی های لازم صورت می گیرد تا مشكل این افراد رفع گردد. نكته مهم این است كه حدود 7 ماه پیش آئین نامه ای نوشته و به دولت فرستاده شده است. در این آئین نامه بیان شده سالی 315 هزار نفر به جمعیت تحت پوشش افزوده شود كه بخشی از هزینه های درمانی خویش را بپردازند و بخش دیگر از جانب كمیساریای تأمین شود هر چند كه هنوز این آئین نامه به تصویب دولت نرسیده است. هم اكنون اتباع در قالب تفاهم نامه ای كه بین سازمان بیمه سلامت و وزارت كشور و كمیساریا وجود دارد بیمه می شوند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به نسخه نویسی الكترونیكی بیان كرد: بایستی تا آخر سال جاری ۳۰ درصد شهرها را تحت پوشش قرار دهیم، اما در شهرها بایستی این پوشش بیشتر باشد. هم اكنون سازمان بیمه سلامت در ۱۲۷ شهرستان نسخه نویسی الكترونیكی را اجرایی كرده و 670 هزار نسخه تولید شده است. از دیدگاه من بایستی توسعه به صورت كیفی باشد و در پوشش شهرستانی تا میزان 30 درصد افزایش داشته باشیم.
رئیس جمهور اعتقاد دارد شرایط امروز از شرایط جنگ دشوارتر است
وی با اشاره به اینكه «هنوز خیلی از افراد در كشور محدودیت منابع را باور نكرده اند» اظهار داشت: با وجود اینكه رئیس جمهور فرمود كه شرایط امروز از شرایط جنگ دشوارتر است امروز هنوز برخی ها درك شرایط را درك نمی كنند. با این وجود یكی از بهترین اقدامات، اجرایی كردن راهنمایی بالینی و گسترش آن بوده كه هم اكنون اجرایی می شود. برای نمونه هر فرد 180 روز یك مرتبه می تواند از خدمات ام.آر.آی بهره مند شوند. از سویی دیگر برای مدیریت منابع بایستی به سمت الكترونیكی كردن حركت نماییم كه یاری دهنده به مدیریت منابع است. درواقع ما به دنبال منطقی كردن رفتار هستیم.
نباید سفره ای به نام محرومان پهن شود و همه از آن استفاده كنند به غیر از محرومان
موهبتی اظهار نمود: وظیفه داریم برای بیماری كه محروم است خدمات درمانی با كمترین هزینه عرضه دهیم اما، نباید سفره ای به نام محرومان پهن شود و همه از آن استفاده كنند به غیر از محرومان. درواقع ما به چنین شرایطی معترض هستیم. در این راستا باید توجه داشت كه قراردادهای جدید خویش را تا سقف بودجه می بندیم، اما نه در جایی كه بحث توسعه وجود داشته باشد. گفتنی است اگر در جایی افزایش جمعیت داشته باشیم برپایه استانداردهای خود قرارداد می بندیم. حال آنكه اگر در شهری به تعداد كافی سرانه داروخانه، فیزیوتراپی و... داشته باشیم قرارداد نخواهیم بست.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: ما بعنوان سازمان بیمه نمی توانیم هیچ دارویی و خدمتی را حذف نماییم. هم اكنون تعداد ۲ هزار و 450 قلم دارو را تحت پوشش قرار می دهیم كه با سال قبل تفاوتی نداشته است. در مورد خدمات هم تعداد 4 هزار و 700 خدمت هم چون گذشته هم عرضه می دهیم. در ماه تعداد 50 هزار مصرف تجهیزات پزشكی داشته و تحت پوشش قرار می دهیم. نكته اینجاست كه بعضی از پزشكان داروی برند را برای بیمار تجویز می كنند درحالی كه برپایه قانون برنامه ششم ما نباید داروی برند را تحت پوشش قرار دهیم اما برای بیماری های خاص این خدمت را عرضه می دهیم.
سلامت، اولویت دولت است
وی بیان كرد: هیچ فرقی بین داروی خارجی و ایرانی نیست. گفتنی است كه هیچ تغییری در عرضه خدمت ایجاد نشده. ما بیمارستان داری نمی نماییم، بلكه تنها خریدار واقعی خدمات هستیم. این درحالیست كه سازمان تأمین اجتماعی خریدار خدمات هست، اما فروشنده آن هم هست. تمام تلاش ما این است كاهش خدمت نداشته باشیم، حال آنكه در دیگر كشورهای دنیا هنگامی كه منابع كاهش پیدا كند این خدمت ها كم می شود. خوشبختاته تابحال كاهش خدمات نداشته ایم؛ چونكه اولویت دولت، سلامت است



1398/05/03
11:14:26
5.0 / 5
4252
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان