تمهیدات پزشكی برای حج امسال تشریح شد

بیماری هایی كه مانع از سفر حج می شود

بیماری هایی كه مانع از سفر حج می شود

به گزارش خاتون یار رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با تشریح جزئیات اقدامات این مركز برای سفر حج، بیماری ها و موارد ممنوعه برای سفر حجاج را اعلام نمود.


دكتر محمد تقی حلی ساز در گفتگو با ایسنا درباره تمهیدات و اقدامات این سازمان برای حج تمتع امسال اظهار داشت: اقدامات ما با هماهنگی سازمان حج و زیارت از چند ماه قبل شروع شده است و در حوزه تأمین دارو تجهیزات پزشكی و درمانی، استقرار درمانگاه ها و تیم درمانی، معاینات پرشكی مدیران كاروان ها و زائران برنامه ریزی هایی انجام شده است.
وی با اشاره به اینكه تمامی مدیران كاروان ها تحت معاینات پزشكی قرار گرفته و وضعیت جسمی و سلامتیشان بررسی گردید، تصریح كرد: مدیران كاروان ها باید استطاعت جسمی لازم را داشته باشند و طبیعتاً موارد محدودیت و ممنوعیت سفر برای آنان بیشتر از زائران عادی است.
حلی ساز با اشاره به استقرار پزشكان مورد تأیید سازمان حج و زیارت در كاروان ها اظهاركرد: در هر دو كاروان یك پزشك مورد تأیید مركز پزشكی حج و زیارت هلال احمر حضور دارد و به عبارتی دیگر به ازای هر ۳۰۰ زائر یك پزشك مورد تأیید داریم.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر اظهاركرد: سلامت و شرایط جسمی زائران هم بررسی می شود، امسال حدود ۸۶ هزار نفر به سفر حج اعزام خواهند شد كه وضعیت سلامتی تمامی آنان از جانب پزشكان مركز پزشكی حج و زیارت مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در مواردی هم كه احتیاج به بررسی بیشتر باشد آزمایشات تكمیلی بر روی آنان صورت خواهد گرفت.
حلی ساز با اشاره به شایع ترین مشكلات زائران در بررسی های انجام شده، اظهار داشت: مسائل مربوط به افزایش فشار خون در صدر این مشكلات قرار دارد و این درحالی است كه در سال های قبل دیابت و قندخون در رتبه اول قرار داشت و بعد فشار خون بود. البته اینها مواردی نیست كه الزاماً سبب پیشگیری از ادامه سفر حجاج شود.
وی درباره بیماری ها و مواردی كه سبب پیشگیری از سفر زائران می شود اظهاركرد: اعتیاد یكی از این موارد است، زائر معتاد به هیچ عنوان اجازه ندارد كه به سفر اعزام شود، چون كه امكان ندارد بتواند حتی با مصرف دارو مدت طولانی در كشور عربستان حضور داشته باشد.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: بیماری های اعصاب و روان در حدی كه فرد گرفتار جنون، اسكیزوفرنی، شیزوفرنی و… شود هم مانع انجام سفر است. مبتلایان به سرطان های پیشرفته و كنترل نشده، آلزایمر حاد و بیمارانی كه در حال پیمودن دوران نقاهت خود هستند هم جزو مواردی هستند كه امكان سفر حج را ندارند. خانم های آبستن هم به علت شرایط جسمی كه دارند نمی توانند در مسافرت حج حاضر شوند.
حلی ساز درباره اینكه چطور می توان مبتلایان به این بیماری ها را تشخیص داد، اظهار داشت: آزمایش هایی كه ما از زائران دریافت می نماییم آزمایش مدفوع است. البته تمامی زائران در فرم های خود اظهاری مشكلات و سوابق بیماری خویش را می نویسند و علاوه بر آن پزشكان معاین ما هم این قابلیت را دارند كه با استفاده از یكسری مهارت ها و آموزش های خاص متوجه بیماری های افراد شوند.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره سفر بیماران دیالیزی هم اظهار داشت: ما چندین دستگاه را برای انجام دیالیز زائران در مراكز پزشكیمان داریم، اما در كل سفارش ما این است كه افراد نیازمند به دیالیز به حج نروند.
وی با اشاره به اینكه معاینات اغلب زائران هم به اتمام رسیده و تعدادی بسیار اندكی از معاینات باقی مانده است، اظهاركرد: برابر آمارها درحال حاضر حدود ۲۱ درصد زائران مبتلا به فشار خون هستند.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مورد واكسیناسیون حجاج هم اظهار داشت: این مبادرت به مركز توانبخشی هلال احمر واگذار شده و اقدامات مربوط به آن هم شروع شده است.
حلی ساز درباره حمل داروهای ممنوعه حجاج هم اظهار داشت: ۱۴ قلم داروی ممنوعه وجود دارد كه شامل مخدرها و داروهای كدئین دار مانند استامینوفن، اكسپكتورانت و… است كه ما این فهرست را به حجاج اعلام نموده ایم و درصورتی كه این موارد در كشور عربستان كشف شد امكان زندانی شدن زائران هم بر مبنای قوانین آن كشور وجود دارد.
به گفته رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ممنوعیتی در مورد داروهای تك نسخه ای هم وجود نداشته و زائران می توانند آنرا همراه با خود بیاورند.
وی با تاكید بر اینكه محدودیت سنی برای سفر حج وجود ندارد، تصریح كرد: شرط سنی برای سفر نداریم و بحث ما استطاعت جسمی افراد برای انجام اعمال و مناسك حج است.
حلی ساز همینطور در مورد مراكز درمانی زائران هم اظهار داشت: در روزهای حج سه مركز و مجتمع درمانی در مدینه و پنج مركز درمانی در مكه مكرمه داریم كه به صورت ۲۴ ساعته و ۱۶ ساعته فعال می باشند و حدود ۵۵۰ نفر از تیم درمانی مركز پزشكی در آن مستقر هستند و این استقرار از یك روز پیش از اعزام اولین گروه از زائران شروع می شود.
رئیس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلال در مورد انتقال و تأمین دارو برای این مراكز هم به ایسنا اظهار داشت: مشكلی در این خصوص نداریم و هر تعداد كه دارو با خودمان ببریم می توانیم در انتها مراسم حج آنرا به كشور برگردانیم و در این زمینه تمهیدات لازم را اتخاذ نموده ایم. انتقال داروها به عربستان هم از نیمه دوم خرداد ماه آغازخواهد شد.
به گفته وی تمامی هزینه های درمانی برای حجاج دراین مراكز درمانی مجانی است. ضمن اینكه تمامی حجاج هم تحت پوشش بیمه قرار دارند.
حلی ساز اضافه كرد: تنها حجاج ایرانی می توانند از این مراكز درمانی خدمات درمانی دریافت نمایند. عمل های جراحی هم در این بیمارستان ها صورت نمی گیرد و با هماهنگی مركز پزشكی در صورت ضرورت به دیگر بیمارستان ها اعزام خواهند شد.




منبع:

1398/02/26
15:47:17
5.0 / 5
4195
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان خاتون یار

خاتون یار

تگهای خاتون یار

khatoonyar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خاتون یار محفوظ است

خاتون یار خاتون یار

همه چیز درباره زنان